Menü


Milyen előnnyel jár, ha a Konyhaluxban, egy konyhastúdióban rendeled meg a komplett konyhádat?

A tervezéstől a beépítés legutolsó szakaszáig koordináljuk a munkafolyamatokat. Megadjuk a pontos kiállási és csempézési tervet. Önnek nem kell külön a szállításra, illetve a beszerelésre gondot fordítania. Ez mind a mi dolgunk, Önnek a végén csak át kell vennie a "kulcsrakész" konyhát. Nem fordulhat elő, hogy egy készülék nem érkezik meg vagy méretezési hiba miatt nem építhető be az eltervezett módon.

 

Az építkezés melyik szakaszában érdemes a konyhát tervezni ?

Minél előbb. Nagyon hamar jön a kérdés, hol legyen a vízkiállás, hol legyenek az elektomos kiállások, hova kerüljön az elszívó kivezetés? És nem is szólva az extra kivitelezési megoldásokról.
Ekkor két dolog történhet:

1. Valahova bekerülnek ezek a kiállások. Vagy a kivitelező megmondja, hogy hova szokták tenni, vagy az építtető kéri a saját elgondolása szerint. Vagy a kettő együtt.
Ekkor biztosan lesz több kiállás, amit át kell majd helyezni. Ennek a költsége attól függ, hogy az építkezés melyik szakaszában derülnek ki a pontos kiállási helyek.
Nem kellemes gondok ezek, de ennek ellenére sokan válaszják ezt az utat.

2. A falak felhúzása után és a még a vakolás előtt egy alaprajzzal, vagy falmérettel felkeres bennünket, megtervezzük a konyhabútort, átbeszéljük, akár többször is, Ön elfogadja és adunk egy pontos kiállási tervet ami alapján kialakíthatják az összes csatlakozási pontot. Ettől fogva mi vállaljuk a felelősséget azok helyességért.

A konyhabútor megtervezése nélkül még mi sem tudjuk megmondani a kiállások pontos helyét, tehát ez elengedhetetlen a költséghatékonysághoz.

 

Van-e lehetőség már épülendő ház vázlattervét véleményztetni a konyhabútor szempontjából ?


A legideálisabb ha már a ház tervezésének folyamatában számol a konyhabútor méreteivel. Érdemes átgondolnia, hogy mekkora munkalap felületre lesz szükségünk és milyen gépeket szeretnénk beépíteni. Érdemes a gépek elrendezésén is gondolkodni. Szeretne-e sziget megoldást a főzéshez? A főzőszigethez bizony helyre van szükség, aminek a feltételét már a ház tervezésekor figyelembe kell venni. 

Gyakran előfordul, hogy nem lehet kivitelezni a kedvelt megoldást, mert hiányzik 50-60 cm. Ehhez hozzájárul az is, amit mostanában tapasztalunk, hogy előszeretettel terveznek az építészek kicsi konyhát. Ennek az is lehet az oka, hogy erről kevés, felületes a komunikáció az építészekkel. Ha Önnek nincs meg az összes információja a konyhamegoldásokról és az összes elrendezési lehetőségről, akkor már a ház tervezésekor a vázlattervvel keresse fel üzletünket, hogy segíteni tudjunk a kialakítások között válogatni.
Javaslatot adunk a konyha méretezésével kapcsolatban.

 

A gyári elemes konyhabútort be lehet-e építeni bármilyen konyhába ?


Igen. Az egy, az asztalosok által terjesztett tévhit, hogy a gyári konyhabútor nem illeszthető be pontosan faltól falig a konyhába. Az igazsághoz tartozik az is, hogy régen körülbelül 20 éve valóban szűkebbek voltak a lehetőségek e tekintetben, de ma már mindent lehet.

 

Minden bútorgyár elemrendszere több száz elemből tevődik össze. Az esetek 90-95%-ban ezekből az elemekből nagyon szépen meg lehet tervezni minden konyhát. Ha mégsem, akkor minden bútorgyár képes egyedi méretű elemek gyártására.

Ezeknek az egyedi elemeknek van egy felára, de ez nem akkora összeg, hogy e miatt érdemes lenne lemondani egy nagyon jó minőségű gyári bútorról és megelégedni egy gyengébb megoldással.

 

Mi szükséges az árajánlat kéréshez ?


Egy falméret vagy egy alaprajz, és semmi más.

Valamint ha már van vízkiállás, akkor annak a poziciója. Az elektromos kiállások nem annyira fontosak, mert azok általában nem használhatóak, át kell néhányat majd helyezni.