Menü
Corian munkalap

 

Kinek ajánljuk a Corian® munkalapokat?

Azoknak ajánljuk, akik szeretik az egyedi szépséget és a semmivel össze nem hasonlítható megjelenést. A Corian® inspirációt jelent. Egy szokatlan anyag a maga könnyed felületével, amellyel bármely teret megváltoztatja, és személyiséget ad a helyiségnek és használójának egyaránt.

Azoknak ajánljuk, akik számára fontos a dizájn és mindamellett a praktikum is. Akik hosszú távra terveznek, és környezetbarát anyagot keresnek. Akik olyan konyhát szeretnének, ami bármely stílushoz alkalmazkodik, ami időtálló és minden korosztály számára biztonságos felületet nyújt.

Mivel a Corian® teljesen pórusmentes felület, ezért a baktériumok és gombák nem tudnak megtelepedni a felületén. Azok számára, akiknek ez létfontosságú, mert pl. allergiában szenvednek, ez az anyag tökéletes választás a konyhai munkapultnak.

 

Milyen tulajdonságai vannak a Corian® munkalapoknak?

Egy olyan anyag, amely természetes módon megmunkálható, törvényszerűen nem lehet ellenálló a vágással, karcolással szemben. Ezek a használat során keletkezett kicsi, mikroméretű „csorbák" persze könnyen javíthatóak, és polírozással eltüntethetőek, mivel az anyag tömör és - keresztmetszetét tekintve -mindenhol azonos minőségű. Ez a kellemes tapintású anyag könnyen tisztítható és karbantartható. A karbantartáson gyakorlatilag az 5-6 évente történő átpolírozás értendő, de 18 éves értékesítési tapasztalatunk alatt még ezt senki nem vette igénybe.

A Corian® nem mérgező anyag, szobahőmérsékleten nem bocsát ki mérgező gázokat. Égésekor nem kerülnek mérgező halogének a levegőbe. Ezért bátran használható akár teljesen steril körülményeket igénylő helyiségekben is.

 

A Corian® hőre formálható és faragható anyag. Megfelelő hőmérsékleten öntőformában formázható és szinte bármilyen tébeli alakzat kialakítható belőle. Ebből következik, hogy a Corian® nem hőálló! Forró dolgokat közvetlenül nem lehet a felületére tenni. Ezért mindig szükség van egy hőálló alátétre.

 

Hogyan készül a Corian® munkalap?

Az eredeti Corian® szilárd felületű anyag, mely higiénikus, rendkívül ellenálló és elegáns.
A corian 1/3 rész akrilgyantából és 2/3 rész természetes ásványból áll. Legfőbb ásványi összetevője az aluminium-trihidrát, amit bauxitból nyernek ki.

A több, mint 100 féle szín óriási kínálatot biztosít. Rendkívül masszív anyag, ezzel széleskörű felhasználást biztosít kül- és beltéren egyaránt.Az anyag tulajdonságainak köszönhetően sokoldalú felhasználást biztosít a tervezőknek. A corian magas hőfokon hajlítható, így szinte bármilyen forma kialakítására alkalmas. A corian vízálló, pórusmentes anyag, így a ráömlött anyag nem szívódik be a belsejébe.

A gyártás során igyekeznek csökkenteni az energiafelhasználást. A GREENGUARD Környezeti Kutatóintézet tanúsítványa bizonyítja, hogy a Corian® megfelel a legszigorúbb beltéri légminőségi előírásoknak.