Menü
Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

Megrendeléssel kapcsolatos kérdések

2018. július 24
3290

Milyen szempontok alapján érdemes az árajánlatokat összehasonlítani ?


A több helyről kért árajánlatok összehasonlítására nagyon nehéz egy egységes sémát találni. Mégis muszáj ezt megtenni, különben nem fog tudni dönteni. Rengeteg szempont van, amit figyelembe kell venni, és a sok tényező mindegyike befolyásolja az árat külön-külön is. A konyhabútor minőségi kategóriája, a front anyaga, a látszó korpuszoldal anyaga, a vasalatok minősége, az extra felszereltségek fajtája és minősége, a munkalap anyaga, a cég által nyújtott szolgáltatások. Az árat ugyan nem befolyásoló tényező, de figyelembe kell még venni az adott cég referenciáit is.

Ezeken egyesével végig kell menni és külön-külön kell vizsgálni a nyújtott lehetőségeket. Ez azért is nehéz feladat, mert minden cégnek a maga bútorát kell eladnia, ezért az igazságból vagy elvesznek vagy hozzátesznek és sajnos nem is keveset. Aki 10-20 évente vásárol konyhabútort, annak nincs kellő rutinja ezek megítélésében. Leggyakoribb és alapvető hiba szokott lenni, hogy a vásárlók még a kiajánlott ajtófronttal sincsenek tisztában.

Így persze nehéz a korrekt összehasonlítás.A döntés lehet, hogy könnyű lesz, mert az ár hamar eldönti a kérdést, de csak a beépítés után derül ki, hogy mit vett valójában. A vásárlónak legyen mondva, de ők csak annyiban hibásak, hogy az eltitkolt (alapvető) adatokat nem erőszakolták ki, engedtek a mókusvakításnak. Ha feltételezzük, hogy minden adat birtokában van és ezeket a pontokat össze tudja hasonlítani, akkor nagy valószínűséggel jó döntést fog meghozni.

A Konyhalux mindig ad egy árajánlatot, ami tartalmazza a bútor típusát, felszereltségét, extráit, garancia időtartamát, és hogy milyen szolgáltatást tartalmaz az árajánlat.

 

Mennyi a beépítési határidő ?


Alapesetben 8-12 hét a szerződés aláírásától számítva. Vannak extra esetek, amikor nincs ennyi idó, gyorsabban kellene a konyhabútor. 5-8 hétre is elkészülhet a konyha, de ehhez már azért szerencsére is szükség van, hogy legyen szabad gyártói és beépítői kapacitásunk.

Számítani kell még 1-2 hétre a tervezéshez, egyeztetéshez, módosításhoz és a döntés meghozatalához.

 

Kell-e megrendélskor előleget fizetni ?


Igen, az előleg a vételár 50%-a. Ennek az oka nálunk nem az anyagfinanszírozás. Egy egyedi tervezésű és gyártású konyhabútort sehova nem lehet felhasználni egy szerződéstől való elállás esetén. Természetesen ez nem fedezi a felmerült költségeket, de tekintettel arra, hogy eddig ilyen eset velünk még nem fordult elő, maradunk ennél az összegnél.

 

Készül-e szállítási szerződés, és az mit tartalmaz ?


Minden esetben készül szállítási szerződés. Ez tartalmazza a bútor vételárát, az előleg és hátralék összegét, a fizetés pontos időrendjét, a szállítási határidőt. Tartalmaz minden olyan pontot, amit fontos tisztázni egy bútorvásárlás esetén.

Tartalmazza továbbá a bútor teljes specifikációját leírását. Természetesen minden csavar részletezettséget nem lehet egy szerződésben leírni, de törekszünk a lehető legpontosabban és a legtöbb adattal elkészíteni a szerződést. Ez mind a két fél maximális érdeke.

 

címkék: